Радев: Първият мандат мина в изтощителна борба, упрекваха ме, че разединявам

"Ще продължа да бъда президент на всички български граждани", заяви той

22.01.2022 | 18:40 Редактор: Искра Ангелова

С официална церемония президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова встъпи в длъжност за втори мандат. След като поздрави почетния караул и прие строя, държавният глава произнесе слово. 

Церемонията започна с приемането на почетния строй на представителните части на Българската армия. Президентът произнесе слово и направи ретроспекция на изминалите пет години.

"Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие, от който черпим сили. Призовавах и работех за единение, упрекваха ме, че разединявам. Върнахме на хората честните избори, а на парламента - възможността да реформира отхвърления управленски модел", заяви държавният глава.

А през следващите пет години Радев обеща да отстоява суверенитета, законността и справедливостта.

"Ще продължа да бъда президент на всички български граждани. Вярвам, че заедно ще продължим да градим свободна, демократична, просперираща и модерна държава. Да живее България", отсече Румен Радев.

След словото той и Илияна Йотова положиха венец пред Паметника на Незнайния воин. На церемонията присъстваха председателят на парламента Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков, министри, народни представители, жители и гости на София.

"Махането на корупцията, смяната и промяната в правосъдната система по един начин, който всеки един е обещал в предизборните кампании, трябва има много съвместна работа", коментира премиерът Петков.

Церемонията продължи и пред президентството, където президентската двойка беше посрещната от шпалир от гвардейци. Сред първите, поздравили държавния глава за новия мандат, беше и малкият Михаил.

"За мен беше чест и гордост, че стиснах ръката на президента и трябва да се гордеем с него", сподели той.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Писнами
преди 2 години
Имахме борци мутри. Имаме и музикант мутра. Пожарникар мутра. Е, сега имаме и президент Мутра. Проблема на нова че президента мутра ми напомня едно интервю на Илия Павлов за опашката на гуштера. Амбициите на шапката селянин Президент Мутра са скъпи. От първата година на едноличното му управление плащаме, и ще плащаме . . За кефа на тази Мутра. Харесвате го. Обичаите го, плащате за всичко за кефа на мутрата и Киро Бушона Радев. Гласувах за Слави, но като му клекна авансово на Мутра-президентта Сигнализирай за неуместен коментар