Рекорд на хоспитализираните с Ковид-19 деца в болницата в Бургас

Лекуваме ги за сметка на възрастните, споделиха от лечебното заведение

24.01.2022 | 14:28 Редактор: Тодор Петров

Бургас отчете рекорд на приети деца в болница заради Ковид-19. В инфекциозното отделение на болницата в града се намира единственият детски Ковид сектор в областта. В него в момента са настанени 21 деца - рекорд от началото на пандемията.

Местата в детския Ковид сектор вече не достигат и се е наложила да се преместват легла от другите отделения. Най-малкият пациент е на 2 месеца, а най-голямото е на 15 г.

За сметка на възрастните, хоспитализираме и лекуваме децата, споделиха от болницата в Бургас. И уверяват, че нито едно болно дете няма да бъде върнато.

Повечето от приетите за лечение деца са с пневмония, но състоянието им е задоволително. В болницата в Бургас са разкрити 130 терапевтични легла.

От днес учениците от няколко населени места в страната преминават на ротационно обучение. В София град и Бургас тази седмица децата от 5, 6, 8, 9 и 11 клас ще учат онлайн, а останалите - присъствено. В Благоевград всички ученици от 5- до 12 клас ще учат дистанционно. Това ще продължи до 28 януари. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК