Снеговалеж ограничи движението през Троянския проход, Превала и Рожен

860 снегопочистващи машини обработват пътищата

24.01.2022 | 09:58 Редактор: Тодор Петров
Снеговалеж ограничи движението през Троянския проход, Превала и Рожен

860 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, особено по усойните места и съоръженията, където има предпоставки за хлъзгавост и заледяване, съобщиха от АПИ.

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход "Троянски". За снегопочистване е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Рожен" и по път III-866 Девин – Михалково. 

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. 

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Снимка: АПИ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 месеца