От "Възраждане" искат прекратяване на дейността на ДАНС, разследвали ги

Костадин Костадинов определи казуса с Джокович, че "Австралия е един гигантски фашистки концлагер"

18.01.2022 | 19:15 Редактор: Теодора Патронова

Държавната агенция "Национална сигурност" разработва партия "Възраждане". Това съобщи лидерът ѝ Костадин Костадинов и призова Агенцията да бъде разформирована.

От агенти на ДАНС "Възраждане" разбрали, че са обект на разследване. Най-малката партия в Народното събрание поиска Агенцията да прекрати дейността си.

"Разработват ни по една много проста причина, Държавната агенция по национална сигурност работи срещу националните ни интереси. Становището ни е, че тя трябва да бъде разформирована, хората, които работят в нея да минат през полиграф и да стане ясно да вземали ли са пари от чужди посолства", подчерта лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Въпреки заявката за нови протести, от "Възраждане" се надяват работната група за "зеления сертификат" да даде резултат.

"Смятам, че експертите от едната и от другата страна ще бъдат достатъчно уважавани имена, за да могат да излязат с едно общо, консолидирано решение. В интерес на всички български граждани. Никой няма интерес от повече протести", заяви Костадинов.

Според него управляващата коалиция не е стабилна, но нови избори ще задълбочат кризата. 

"На фона на всички тези проблеми, едни предсрочни избори, не знам дали биха били полезни за държавата, но със сигурност това управление показва, че е много безполезно. То е безидейно. Няма идея какво иска да направи и върви по инерция", изтъкна лидерът на "Възраждане".

Безпрецедентно нарушение на международното право - така "Възраждане" определя казуса със сръбския тенисист Новак Джокович.

"Което на практика доказва, че Австралия е един гигантски фашистки концлагер", коментира Костадинов.

Според "Възраждане" в този казус - политиката е надделяла над спорта.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК