Борислав Гуцанов, БСП: Всеки има право на протест, но да не се стига до ескалация

"Аз не приемам това, което се случи пред парламента", заяви той

12.01.2022 | 21:18 Редактор: Ваня Кузманова

Протест срещу "зеления сертификат" се проведе пред сградата на Народното събрание в София.

"Това е първият голям протест за новото управление на държавата. Всеки има право на протест стига да не се достига до така ескалация на напрежението и да има пострадали. Диалогът е ключът към решаването на всеки един проблем", заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на "Денят ON AIR".

Той не приема това, което се случи днес пред парламента. 

На въпроса относно промените в транспорта, депутатът Борислав Гуцанов отговори:

"Трябва да решим проблемите, свързани с БДЖ първо. Това, което имахме като разговор с министъра на транспорта, е къде да отишли тези разходи и ще има наказани. Ние искаме да вложим тези пари, но в модерна инфраструктура"

Според него в рамките на един мандат много неща могат да бъдат променени, но съществената промяна не може да стане за толкова малко време. 

"На този етап има диалог в Народното събрание, имаше го и по време на подготовката на споразумението. Коалиционната култура е нещо, което тепърва научаваме, но това е правилният път", посочи гостът. 

"Аз бих дал висока оценка на това как се справя БСП в тази коалиция и смятам, че мораториумът беше едно много добро решение. Това беше единственото спасение, за да могат хората да понесат тези цени", каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.  

И заключи, че ще изготвят нужните компенсаторни механизми по време на този мораториум. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК