Равносметката: Десетки ранени на протеста в София, нападнати са и журналисти

Недоволните от "зелените сертификати" и Ковид мерките пробиха кордона от полиция

12.01.2022 | 18:33 Редактор: Искра Ангелова

Пострадали и арести след опит за щурм на Народното събрание. Час след началото на протеста напрежението ескалира. Недоволните от "зелените сертификати" и Ковид мерките пробиха кордона от полиция и жандармерия и атакуваха главния вход на Народното събрание. Беше задържан и мъж с револвер.

Десетки полицаи и протестиращи пострадаха при блъсканицата. Част от тях бяха транспортирани с линейки към "Пирогов". Протестът се обяви срещу въвеждането на "зеления сертификат".

В опит за помирение в парламента беше допусната преговаряща група от 15 човека, резултат от срещата с Кристиан Вигенин не беше постигнат. Така минути преди 16 часа протестиращите се разделиха и опитаха да щурмуват парламента от няколко страни.

"Ние сме против "зелените сертификати" и против фашизма, който го налага сегашното правителство", каза един от протестиращите.

Към София бяха изпратени жандармеристи и полицаи от цялата страна. Агресия беше проявена и към телевизионен екип, разкрил, че част от депутатите на "Възраждане" са ваксинирани и притежават "зелен сертификат".

"Не могат да се правят експерименти с хора, които не са дали съгласие за това", категорична бе друга протестираща.

Преди залез слънце на жандармеристите бяха окомплектовани със щитове и каски.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Аз
преди 2 години
Нали задържания беше с газов пистолет? Къде бяха новините за ранени по време на живия репортаж от площада? Докога с това творчество в журнализма? Сигнализирай за неуместен коментар