Един влогър срещу институциите: След забраната за строеж в "Студентски град", работата продължава

От Столичната община не отговориха на запитването ни, кога движението ще бъде възстановено напълно

11.01.2022 | 19:40 Редактор: Теодора Патронова

Влогърът Любомир Жечев отново изрази недоволството си срещу стеснението на път в столичния квартал "Студентски град". ДНСК е издала заповед за спиране на строежа заради който платното е заградено, но пътят все още не е пуснат в експлоатация. Днес на терена обаче имаше работници.

С оркестър, ракия и бонбони влогърът Любо Жечев показа недоволството си срещу стеснението на пътя на бул. "Осми декември" в "Студентски град". Той отбеляза една година, откакто две от лентите са спрени за движение.

"Викнали сме оркестър, тъй като днес имаме повод за празник! Една година! Честит рожден ден. на стеснения път! Видяхте, опитах се, правих се на интересен, протестирах, нищо не стана така или иначе. Дадоха някакви обещания я политици, я общински съветници, но, както виждаме, няма резултат", коментира Жечев.

Причината пътят да е частично спрян за експлоатация е 30-метров изкоп на бъдеща жилищна сграда точно до него. Заради зейналата дупка тротоарът и част от платното са пропаднали и от Столичната община са ги заградили. От ДНСК са издали заповед за спиране на строежа.

От Столичната община не отговориха на запитването ни, кога движението по булеварда ще бъде възстановено напълно. Любо Жечев също е направил опит да се свърже с институцията.

"Главният архитект го поканих тук да дойде на партито. По стечение на обстоятелствата ми направи впечатление, че два пъти е обещавал, че до една седмица ще отвори трето платно, което да върши някаква работа. Очевидно мина една седмица, така че да не го занимаваме", каза Жечев.

А оркестърът от Монтана продължи да свири.

Това не е първата демонстрация на влогъра, свързана с въпросния булевард. В изборния 11 юли инфлуенсърът застана с плакат зад гърба на някои от политическите лидери в страната, докато те даваха изявления. С надеждата да бъде обърнато внимание на казуса. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Стидент
преди 2 години
Здравков, Вие май не живеете в Студентски град!? Сигнализирай за неуместен коментар