С оркестър влогърът Любо Жечев празнува 1 година от стеснението на бул. "8 декември"

Причината две от платната да бъдат затворени не е ремонт, а 30-метров изкоп на бъдеща жилищна сграда

11.01.2022 | 14:17 Редактор: Теодора Патронова

Влогърът Любомир Жечев отново изрази недоволството си срещу стеснението на пътя на бул. "Осми декември" в кв. "Студентски град".

Припомняме, че в изборния ден на 11 юли инфлуенсърът застана с плакат зад гърба на някои от политическите лидери в страната, докато те даваха изявления. А надеждата му бе да намери разрешение на казуса.

Оказа се, че причината две от платната на булеварда да бъдат затворени не е ремонт на пътя, а 30-метров изкоп на бъдеща жилищна сграда, който е предизвикала свлачище на метри от булеварда.

Столичната община започна проверка. Сезира и ДНСК за незаконно строителство, но година по-късно платното продължава да бъде затворено, а пътят все още е в ремонт. За това той отново е тук, но този път настроението е празнично, защото има празненство по повод първата година на въпросното стеснение. Влогърът е повикал оркестър от Монтана, за да отпразнува "рождения ден".

Проверката на столичната община е установила, че на място е излят подложен бетон на дъното на изкопа. Положена е арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж, съобщиха от Столичната община.

Проверката констатира още, че инвеститорът не е възстановил пропадналата публична инфраструктура вследствие на строителната авария и към момента движението не може да бъде възстановено. Собственикът на терена не предприема нужните действия за отстраняване на аварията, което да позволи възстановяване на движението по бул. "8 декември". 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК