Влогъри с мисия: Запознават младите хора с политиците и проблемите на обществото

Флора Стратиева и Любомир Жечев превзеха изборите

12.07.2021 | 19:53 Редактор: Десислава Атанасова

Влогъри превзеха изборите. Флора Стратиева проследява кампанията на 6 политически партии в рамките на 1 ден. А Любомир Жечев използва изказванията на политиците, след като гласуваха, за да популяризира проблем с ремонт на булевард в "Студентски град". 

По различен и нестандартен начин Флора решава да запознае хората, които я следват, с политиците. Затова прекара по един ден с всеки от тях. 

"Не е трябвало да преследвам някого. Мисля, че те осъзнават вече, че една интернет дигитална ера, която е неизбежна част от политиката. Най-много се изненадах от Мая Манолова, защото изключително земна се оказа. Най-добро впечатление ми направи Корнелия Нинова, която се опитваше да слезе на това ниво на младите, беше много открита", разказва влогърът Флора Стратиева. 

Между правенето на влогове, тя учи журналистика. А между срещата с политиците, се явява и на изпити.
 

"Има доста забавни моменти, в които тичам след изпит към централата на БСП. След, което Мая Манолова ме връща вкъщи в полунощ, на последващия ден тръгвам с Тошко Йорданов. Общо взето е голям хаос. Така, че има доста забавни неща, които ще видите. Смятам да направя компилация от неизлъчени кадри, които смятам, че са били забавни в конкретните видеа", отбеляза още тя. 

С нейното най-голямо оръжие – интернетът и с неподправен хумор, в голяма част от видеата си, тя коментира актуалната политическа обстановка в страната, вече близо 3 години.

"Това е по някакъв начин да инкорпорираш политиката, без да е досадно, без да е натрапчиво, за да може тези хора, които ме гледат да знаят - кои са хората, които ни управляват", посочи Стратиева.

Покрай изборите в медиите се появи и и друг влогър – Любомир Жечев. Но не за да опознае отблизо политиците, а за да реши проблем с ремонт на булевард "8-ми декември" в Студентски град, който продължава повече от 6 месеца.

"Тъй като строителният обект, който е тук, самият изкоп е толкова голям, че има опасност да се срути пътното платно. Преустановили са строежа по отговора, който аз получих, докато не бъде укрепено пътното платно", обясни влогърът Любомир Жечев. 

От район "Студентски" уверили, че до края на март пътното платно ще бъде укрепено. Това така и не се случва, затова Любо потърсил друг начин да популяризира проблема като се появи с плакат зад Корнелия Нинова, Христо Иванов, Стефан Янев и Мая Манолова, по време на техните изявления пред медиите след като са гласували.

"Сметнах, че появявайки се, просто няма да им дам шанс, не само политиците, но и медиите, защото излъчвайки на живо изказванията на кандидат- депутатите няма как да не ме видите", споделя още Жечев.

В крайна сметка резултат от неговите действия има - политиците са му обещали съдействие, а Столичната община е сезирала прокуратурата за опасния 30-метров изкоп в Студентски град. 

Повече вижте в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК