Теч или не - появи се личният номер на шефа на НС, данни на Слави Трифонов, Лили Иванова

Може да се провери някои министри къде живеят, както и депутати, журналисти, артисти

08.01.2022 | 17:39 Редактор: Елеонора Танева
Теч или не - появи се личният номер на шефа на НС, данни на Слави Трифонов, Лили Иванова

Личният телефонен номер на председателя на Народното събрание Никола Минчев и постоянният адрес на който е регистриран са станали обществено достояние в масива на Булстат с компрометираните лични данни на 300 хиляди българи. Подробни лични данни има и за заместниците му Кристиан Вигенин и от "БСП за България", Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната" и Атанас Атанасов от "Демократична България - Обединение".

Сред потърпевшите от теча в Булстат има и министри като този на земеделието Иван Иванов. Иванов е протекъл с адреса на който живее той и семейството му в Шумен и с номера на личния му телефон, показа проверка на "Монитор". 

Сред 300-те хиляди могат да бъдат открити и редови депутати като Дани Каназирева, независимо, че дейността и като адвокат е спряна от 2019 година, или Гюнай Хюсмен, който пък е регистриран земеделски производител.

Шоуменът и лидер на ИТН Слави Трифонов също фигурира сред изтеклите. Регистриран е като музикален продуцент. 

Заради Булстат-лийкс е достъпна лична информация за примата на българската естрада Лили Иванова, както и за колегата ѝ Владимир Ампов – Графа. Потърпевш е и известният с активната си дейност депутат от ДПС Хамид Хамид, както и лидерът на "Демократична България - Обединение" Христо Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК