Кошмарна нощ: Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт

Потърпевшите настояват за обезщетения

08.01.2022 | 13:43 Редактор: Ваня Кузманова

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт повече от 14 часа без храна и вода. Самолетът за София ще може да излети преди 21:00 часа тази вечер. Потърпевшите настояват за обезщетения.

Полетът от Франкфурт за София е трябвало да излети в 22:30 часа в петък, но заради обилен снеговалеж самолетът остава на пистата, заедно с пътниците в него, първоначално с кратко закъснение. 

"Половин час закъснение на полета. Чистят пътищата. Много е заснежено, много сняг има. Ето, чакаме. Половин – един час ще чакаме. Поседнали сме тука готови за полет, но полет няма", каза Меркан Сали, който е пътник в самолета.  

Самолетът обаче не излита, а 150 пътници, сред които и 12 бебета остават в него през цялата нощ без храна и вода. В социалната мрежа част от потърпевшите разказват, че след кошмарната нощ е започнала подписка с искане за обезщетения от самолетния превозвач. 

Bulgaria ON AIR се свърза с консулството ни във Франкфурт на Майн, но сигнал в службата не е получаван. 

Авиопревозвачът не обяснява причината за закъснелия полет, но уточнява, че самолетът за София ще излети преди 21:00 часа тази вечер. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
5 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Ковид зомбита гледащи в един телефон с който са управлявани и зависими от машини. Колко сте изостанали в развитеото си щом могат едни вируси измислени да ви ограничават управляват и едни телефони да ви отнемат свободата на живот красотата на природата четенето на книги и всичко. Този свят е на ръба. Сигнализирай за неуместен коментар