Костадинов: "Зеленият сертификат" е най-бруталният сегрегационен документ

"Геноцидът също беше законен, но той беше впоследствие осъден от историята", заяви лидерът на "Възраждане"

07.01.2022 | 16:50 Редактор: Жаклина Иванова
Костадинов:

"Зеленият сертификат" е най-бруталният сегрегационен документ, приеман в България изобщо. Геноцидът също беше законен, но той беше впоследствие осъден от историята. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Досега се говореше как парламентът не трябва да е нещо специално. Ние от "Възраждане" смятаме, че не трябва да има ограничения за никого. Петорната коалиция днес реши да има ограничения за всички. Ние считаме, че всеки един български гражданин трябва да бъде тук, за да покаже на хората колко е загрижен. Изведнъж всички се загрижиха за здравето на българския народ", изтъкна той.

Костадинов изрази съмнение, че обещанието на премиера Кирил Петков, според което при 70% ваксинирани "зеленият сертификат" ще падне, е искрено.

"Ако предложението е добронамерено, ние можем да реагираме по същия начин. Той казва 70%, ние казваме 35%. Искам да благодаря на нашите съмишленици от ИТН, които не участваха в този фарс", допълни председателят на "Възраждане".

Адвокат Елена Гунчева от своя страна заяви, че от ПГ на "Възраждане" ще се възползват от правото си на жалба до Конституционния съд, информира БГНЕС.

"Нека този съд да вземе решение дали това, което се прие днес от Четворната коалиция, отговаря на Конституцията и законите на Република България. Ние, народните представители, трябва да даваме пример за това как се спазва Конституцията. Надявам се КС да отмени това решение. Управляващото мнозинство си позволи да наруши конституцията и законите в държавата", алармира Гунчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК