Костадинов: Обричат България на изчезване, "зеленият сертификат" е дискриминация

Никъде не бива да се носят маски и да се влиза с ограничения, категоричен е лидерът на "Възраждане"

09.12.2021 | 21:38 Редактор: Тодор Петров

Защо от партия "Възраждане" искат референдум за "зеления сертификат"? 

"Зеленият сертификат" е дискриминация - както и да се маскира, че е за нашето здраве. Създава условия за принудителната ваксинация. Много хора са принудени да избират между работата и "зеления сертификат". Тестовете не са безплатни. Цената на извършването на теста е между 7 и 15 лева - при два пъти в седмицата това са 80 лева на месец", заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в "Денят ON AIR".

Той обаче се съгласи, че е основен дълг спасяването на човешки животи. Но е категоричен, че "зеленият сертификат" не спасява човешки животи.

"Нима хората са толкова глупави и не могат да преценят за себе си, че трябва някой насила да отиде и да ги кара?! Това е безумие! Как няма да има ръст на смъртността като са спрени плановите операции?", настоя Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, у нас ще има пета, шеста и 66-а вълна, защото зимно време върлуват болести и напролет има бум на респираторните заболявания.

"Притеснява ни общото състояние на здравната система, която не може да дава качествена здравна помощ. От 2007 г. сме номер едно по смъртност в света. В комбинация с най-ниската раждаемост това обрича България на изчезване. Нашата държава остава без своя собствен народ", алармира Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" очаква да намерят съмишленици в Народното събрание за "зеления сертификат". На мнение е, че категорично има двоен аршин при прилагането на "зеления сертификат" - за депутатите в НС и за останалите граждани.

"Никъде не бива да се носят маски и никъде не бива да се влиза с каквито и да било ограничения. Моите две деца още не са на училище, защото ни карат да правим безсмислени тестове. Направиха десетки хиляди тестове, накрая 2-3 случая. Абсолютно прахосване на пари", каза още гостът на Ганиела Ангелова.

От "Възраждане" са подготвили програма за здравна реформа и се обявиха за  премахване на търговския статут на болниците. Не е работа на лекарите да издават касови бележки и да пишат фактури, отбеляза Костадинов.

От партията биха подкрепили новата власт, ако бъдат премахнати военните бази, които не са под български флаг; ако видят действия за разрешаване на демографския проблем, както и по други приоритети, които са залегнали в тяхната програма.

Имаме нужда от АЕЦ "Белене" и модернизация на съществуващите ТЕЦ-ове, убеден е Костадинов.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК