Кирил Петков: Позицията ни за РСМ се запазва, надграждаме я с 5 комисии

Нашето правителство ще покаже разликата между добри планове и реализирани резултати, заяви премиерът

07.01.2022 | 10:00 Редактор: Ваня Кузманова

Позицията на България към преговорния процес с Република Северна Македония се запазва, както е записано в точките от коалиционното споразумение. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на днешното си участие в парламентарния блицконтрол. 

"Тази позиция е същата и я надграждаме с пет отделни комисии, които да надградят тези отношения", посочи премиерът. 

Той даде пример с комисията по инфраструктура - една от петте, които предстои да бъдат създадени, тъй като между двете страни няма добра транспортна свързаност, предаде БТА. 

"Готови сме да помогнем на нашите съседи и в борбата с корупцията", отбеляза още премиерът. 

"В нашата коалиция имаме абсолютно ясна обща позиция, съгласувана пред очите на целия български народ. С това, че отиваме на разговор на 18 януари, показваме, че добросъседството е основен принцип в отношенията с Република Северна Македония", каза още министър-председателят. 

"Нашето правителство ще покаже разликата между добри планове и реализирани резултати", смята Кирил Петков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
СВЕТЛАНА
преди 2 години
"Българският премиер пък увери, че ще се фокусираме над нещата, които ни събират. На останалите, обясни той, ще дадем по-дълъг срок, ако е необходимо. За това основна роля ще имат работните групи. Те ще са 5 и ще заседават всяка седмица." Та къде е петата, май само 4 сформираха :) - големи приказки - резултат - празни приказки. Май така започнаха управлението и все им се дърпат конците и затварят устите. Народеееееееее, събуди ли се или още спиш? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Мойто пате е прекрасно! Сигнализирай за неуместен коментар