Алибегов: Спряхме да проверяваме за "зелени сертификати"

"Има закони - или ще важат за всички български граждани, или няма да важат за никого", заяви той

06.01.2022 | 14:24 Редактор: Искра Ангелова
Алибегов: Спряхме да проверяваме за

Всички туристически асоциации бяхме на среща при министър Кацаров, преди да се въведе този сертификат, където беше уговорено как ще влезе той в действие. Нищо от това не се случи. И накрая слушаме как в Народното събрание, в парламента, в държавната администрация не било толкова спешно, по-натам можело. По какво се разграничават едните български граждани от другите? Вирусът ходи избирателно ли? Защо нашите клиенти и работещите в заведенията трябва да спазват закона, а тези, които всъщност трябва да са пример за спазване на закона, да не го спазват? Това попита председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

По думите му има закони в страната, те не са избирателни и за това, или ще важат за всички български граждани, или няма да важат за никого.

"От тук идва нашето възмущение. И когато премиерът казва 40 дена отсрочка, при положение, че ние молехме да има отсрочка за бизнеса, не получихме нищо – в този ден, в който премиерът каза 40 дена отсрочка за администрацията, ние спряхме да проверяваме за "зелени сертификати", това е истината. И не се чувстваме виновни по никакъв начин", подчерта председателят на БАЗ, цитиран от "Фокус".

Ричард Алибегов уточни, че не работодателите искат от служителите тестове, а държавата го налага със закон.

"Чухме в кулоарите на парламента изказвания, че ако работодателите искат от служителите си тестове, то е редно работодателят да го плаща. Един вид този, който налага изискването на теста, трябва да го поеме. Само да обясним, че ние не го налагаме на служителите. На нас държавата ни го налага със закон и държавата е редно да поеме тези тестове на работещите българи, а не на депутатите с хиляди левове заплата", допълни още той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК