Нерви и пререждане на опашките за ваксинация в София, Елена Поптодорова е сред засегнатите

Хората опитват безуспешно да си поставят ваксина в продължение на дни

04.01.2022 | 13:35 Редактор: Теодора Патронова

В първия работен ден за тази година има опашки от желаещи да се ваксинират срещу Ковид-19. В същото време - десетки са недоволните от организацията на работата в дежурните имунизационни пунктове по празниците.

Някои от чакащите за ваксинация пред пункта на болница "Св. Анна" споделиха, че се опитват да си поставят ваксина в продължение на дни, но по време на празниците не са успели, тъй като са работили само два пункта в столицата. 

Стигна се до напрежение между чакащите, опити за пререждане и много отказали се.

"Това е трети ден на опит за ваксинация, защото аз не допусках, че цели пет дни ваксинационният център няма да работи. Опитите ми започнаха от 2 януари. Оказа се, че са преценили, че пет плътни дни могат да останат затворени, въпреки заявките за много организирана кампания за ваксиниране", коментира бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова. 

Тя добави, че опашката се придвижва с много бавни темпове. От болницата пък заявиха, че ваксинационният кабинет работи непрекъснато, но един екип поставя ваксини, а има твърде много хора в първия работен ден.

Голяма част от хората са за поставяне на бустерна доза. Други пък искат да си поставят първа доза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Зорница Витанова
преди 2 години
Искам да изкажа своето дълбоко възмущение от ваксинацията в болницата! Липса на всякаква организация! На 4.01. имаше митинг от хора, болшинство от пенсионери, наредени на огромна и дълга опашка да чакат да се ваксинират. Чакахме 3 Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Светла Кирчева
преди 2 години
Споделям какво ми се случи след като поисках информация за срок на ваксинаНа 05.01.2022г., във връзка с поставяне на 3-та бустерна доза на ваксина срещу Covid-19, в XIII ДКЦ в град София, ми беше отказана ваксинация и информация относно ваксина на Pfizer-BioNТech. Отказът беше след мой въпрос кога изтича срока на годност на ваксината, с която ще бъда ваксинирана.Главната сестра на 13 ДКЦ София ми ОТКАЗА да ме ваксинира и каза, че спира да ваксинира и останалите пациенти с Pfizer-BioNТech. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Светла Кирчева
преди 2 години
отказ за ваксинация в 13 ДКЦ София Сигнализирай за неуместен коментар