Проф. Стоян Денчев: Задава се нова парадигма на управлението

Ключовата дума е контрол и ние ще го видим в новото правителство, смята общественикът

13.12.2021 | 22:07 Редактор: Ваня Кузманова

Новото правителство, което стъпи във власт, постави за реализация множество промени, но ще се случат ли те?

"Надявам се да се изпълнят обещанията на правителството. Като граждани на Република България трябва да следваме плана, който е представен от Кирил Петков", посочи общественикът проф. Стоян Денчев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му се задава се нова парадигма на управлението.

"Новият министър-председател декларира, че всеки министър ще си назначава заместник-министри, затова съответният министър трябва да поеме отговорността си. Струва ми се, че контрол трябва да има от министрите. Те трябва да са отговорни пред министър-председателя и така надолу по веригата", заяви проф. Стоян Денчев пред Bulgaria ON AIR

От изказването на общественика стана ясно, че ключовата дума е контрол и ние ще го видим в новото правителство. Той допълни още, че вижда амбиция да се докажат младите хора в новото правителство. И те са готови да реализират тези амбиции. 

"Трябва да се търсят принципите на управлението. Ако съм на мястото на Гешев, като отида при президента Румен Радев, ще му кажа, че ще следвам принципите и ще вървим в една посока на управление", посочи още гостът на Ганиела Ангелова. 

Проф. Дачев каза още, че правителството ще се опита да се запази до местните избори, защото те са лакмус за цялостното овладяване на държавата и могат да се окажат препъникамък. 

И заключи с това, че започва нещо ново в българската политика. 

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК