Коледен дух завладя родилното отделение на една от русенските болници

Персоналът създава празнично настроение и радва младите родители

11.12.2021 | 14:05 Редактор: Ваня Кузманова

Коледен дух в родилното отделение на една от русенските болници. Персоналът създава празнично настроение и радва младите родители. 

"Тази година, заедно с фирмата, която подготвя болничното бельо, създадохме нова декорация на бебешките креватчета, с яркочервени завивки, с коледни мотиви. Тръгвайки си от отделението, нашите бебета да бъдат с възглавнички под формата на облаче за сладки сънища", разказа началникът на отделение по Неонатология д-р Татяна Итова. 

"Те се свързаха с нас, за да поръчат облачета и чаршафчета. Ние толкова много се въодушевихме от идеята за коледния дух, който ще внесат в отделението, че решихме да ги дарим безвъзмездно. Дано да успеем да ги зарадваме и да внесем коледно настроение с нашия малък жест", сподели дарителят Надибер Сакаллъ.  

Най-впечатлени от милия жест са майките на новородените. 

"Успяхме доста по-различно да направим преживяването. Родителите, като видяха за пръв път децата облечени и завити по този начин, бяха много впечатлени, наистина", допълни д-р Татяна Итова.  

Тази година не е първата, в която има изненади за родителите. Миналата година те са получавали топка с отпечатък от крачето на всяко бебе. 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК