Митов за Минеков: Взима пример от Рашков, иска да се хареса на новата коалиция

Няма правни основания да освобождаваме помещенията, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ

10.12.2021 | 12:15 Редактор: Здравко Черкезов
Митов за Минеков: Взима пример от Рашков, иска да се хареса на новата коалиция

Министърът на културата проф. Велислав Минеков лично връчи писмото на ГЕРБ за освобождаването на два етажа на НДК. От ГЕРБ определиха действията му като репресия и заявиха, че нямат намерения да освобождават помещенията.

"Г-н Минеков взима пример от Рашков и е решил, че ако организира акция срещу ГЕРБ, ще стане любимец на новозадаващата се управляваща коалиция", каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти в централата на партията. 

По думите му Минеков не е принципал на офисите и няма право да е там.

"Очевидно г-н Минеков се е хванал за Министерството на културата и държи да остане в него като редовен министър. Той взима пример от г-н Рашков и неговите репресии и е решил, че ако организира акция срещу ГЕРБ, ще стане любимец на новозадаващата се управляваща коалиция и най-вероятно ще остане министър. Няма правни основания ние да освобождаваме помещенията, които са ни дадени по силата на Закона за политическите партии. Ние сме си изпълнили всички условия", посочи Митов.

"Това очевидно е опит за отмъщение и някаква криворазбрана справедливост, която тези хора и г-н Минеков, който не е избиран от никого, той с мотивацията на г-н Радев се занимава с това да възстановява своето емоционално възприятие за справедливост", подчерта Митов.

По думите му, в една парламентарна демокрация политическите партии трябва да бъдат стимулирани и да имат условия да изпълняват своите функции и дейност.

"Г-н Минеков руши институциите и обществото по този начин. Това ще има последствия и международни реакции", настоя Митов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Митов,стига плю,ако сте безгрешни Рашков и Минеков няма да има за какво да се хванат.... Сигнализирай за неуместен коментар