Минеков занесе лично до НДК писмото за освобождаване на офиси от ГЕРБ

От партията очаквали да разговарят с него, той го връчи на човек от администрацията

10.12.2021 | 11:20 Редактор: Елеонора Танева

Министърът на културата проф. Велислав Минеков лично връчи писмото на ГЕРБ за освобождаването на два етажа на НДК.

"Ако не бъде прието през деловодството, писмото ще бъде изпратено по служебен път. Дошъл съм с мир, без полиция. Очаквам да предам писмото на човек от деловодството на ГЕРБ. Идвам да добра воля", заяви министър Минеков. 

Той уточни, че НДК няма да дава повече партийни офиси.

"Ако ще са партийни офиси да се изтеглим, да си поемат загубата от 90 млн. лв. и да действат и всички да са безплатни. Не всички партии са в безплатни офиси, има такива, които си плащат наеми", подчерта Минеков. 

Министърът остави писмото на човек от администрацията. В него е записано, че през 2009 г. 16-ия и 17-ия етажи са отнети от НДК и предоставени като коледен подарък на централното ръководство на ПП ГЕРБ. 

Подчертава се, че НДК има нужда от оздравителен план, който предполага възстановяване на "отпадналата нужда" от двата етажа.

"Както ви е известно, след последните законодателни поправки, Вие не заплащате наем, а когато сте дължали такъв, той е постъпвал по сметките на областната управа. Т.е. дружеството е било лишено през продължителен период от регулярни приходи. За да може, макар и минимално, да се предприемат мерки за стабилизиране на НДК, двата етажа трябва да бъдат предоставени на наемател, който ще заплаща ежемесечна наемна цена и тя ще постъпва по сметките на дружеството", посочва министърът на културата.

"Г-н Борисов, не оспорвам факта, че когато цялата власт беше във Вашите ръце, Вие сте уредил хубав офис за партията си. Но като човек, който разбира много от бизнес, не може да не се съгласите, че оздравяването на дружеството трябва да започне спешно. С оглед на гореизложеното Ви моля да предприемете действия по освобождаване на заеманите от Вас помещения", призовава Минеков. 

В писмото той обещава да се ангажира да съдейства заедно с областния управител да бъде намерен и предоставен за нуждите на ПП ГЕРБ подходящ и реципрочен на сегашния офис.

От ГЕРБ очаквали да се срещнал лично с Минеков и да разговарят.

"Знаем, че този спектакъл е, за да се радват всички, които искат изчегъртването на ГЕРБ", заяви Росен Желязков от ГЕРБ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК