Искри и взаимни обвинения между Балтов и Кацаров в НС

Бившият шеф на "Пирогов" спомена за оставка, здравният министър го обвини в разпространяване на фалшиви новини

10.12.2021 | 10:57 Редактор: Елеонора Танева
Искри и взаимни обвинения между Балтов и Кацаров в НС

Напрежение в Народното събрание между бившият шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов и здравния министър Стойчо Кацаров. Депутатът от ГЕРБ обвини министъра в несправяне с пандемията, ощетяване на държавата с поръчката за щадящи тестове за учениците.

"Дойдохте на власт с претенция за прозрачно и компетентно управление. За 7 месеца доказахте, че не притежавате такива качества. С договора за тестовете за ученици обществото беше ощетено с близо 1 млн. лв. В цивилизованите страни отговорните политици подават оставки, но знаем какво ще стане след седмица", заяви проф. Балтов.

Здравният министър обвини Балтов в разпространяване на неверни твърдения и фалшиви новини.

"Личната Ви неприязън към мен, защото Ви отстраних от "Пирогов" заради злоупотреби, не бива да става предмет на обществени дискусии по важни въпроси. Не ги излагайте пред НС, защото излагате себе си. Всички протоколи и сключени договори за щадящите тестове, заедно с класираните, са на сайта на МЗ. Цените са три пъти по-ниски, благодарение на това всички ученици вече могат да учат присъствено. Тези хора, които упреквате в момента, положиха много усилия с чувството за отговорност, че от тях зависи кога ще се върнат учениците в клас", подчерта Кацаров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК