Дадоха мандат на Христо Иванов да подпише коалиционното споразумение

БСП ще вземе решение за подписването на споразумението на Национален съвет

09.12.2021 | 07:02 Редактор: Теодора Патронова
Дадоха мандат на Христо Иванов да подпише коалиционното споразумение

Очаква се да стане ясно кога ще бъде подписано коалиционното споразумение между четирите партии, които са готови да влязат в състава на новия редовен кабинет.

Късно снощи Националният съвет на "Да, България" даде мандат на председателя на партията в оставка - Христо Иванов, да подпише коалиционно споразумение с “Продължаваме промяната”. Националния съвет даде също така и съгласие членовете на партията от парламентарната група на “Демократична България” да гласуват “за” предложените министър-председател, структура и състав на Министерския съвет.

С това и трите партии от "Демократична България" вече официално потвърдиха, че ще подкрепят споразумението и проекта за коалиционен кабинет.

От останалите партии, които участват в преговорите, БСП ще вземе решение за подписването на споразумението на Национален съвет днес, а от ИТН вече обявиха участието си.

Според споразумението, всяка от четирите партии в коалицията ще има представителство в новия кабинет според получените гласове на изборите. Като брой вицепремиери "Продължаваме промяната" ще имат двама, а "Има такъв народ", БСП и ДБ - по един.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК