Новият председател на НС - умен, харизматичен и добър футболист

Никола Минчев все ден пътувал с влак до София

03.12.2021 | 18:58 Редактор: Елеонора Танева

Новият председател на парламента - Никола Минчев, е от Перник. Той е корпоративен юрист. Професионалният си път е извървял в България - завършил е право в Софийския университет, а преди това е учил в Немската гимназия в столицата.

Новият председател на Народното събрание е възпитаник на легендарния учител Григор Димитров - Грегъри. Той чува за последен път по телефона своя бивш ученик миналата седмица. И му пожелал да стане председател на парламента. 

"Пожелавам му след 4 г. да удари звънеца на 47-ото НС за край и от политик да стане истински държавник", сподели Григор Димитров - Грегъри.

Помни го като умен, харизматичен и добър футболист, който участвал с хъс в училищните турнири. 

"Той е много находчив. Има технология на мислене и технология на общуване, характерни за дипломатите от кариерата. Задаваше умни и интелигентни въпроси", добави учителят. 

Минчев е потомствен юрист. Всеки ден пътувал с влака от Перник до ул. "Позитано" в София, но не до централата на БСП, а до училището си - 91-ва Немска гимназия.

На 34 години Никола Минчев вече е женен и има 2 деца. Той е и първият мъж председател на Народното събрание от няколко парламента насам.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК