Как снимка на жена от Рибново, провокираща да се гласува, стана хит в социалните мрежи?

Според Айше хората от смесените райони са готови да излязат от модела на етническия вот

24.11.2021 | 19:55 Редактор: Искра Ангелова

Малко след изборите - снимка на млада жена от село Рибново, която провокира да се гласува по съвест, стана хит в социалните мрежи. Айше и Мустафа са завършили по две висши образования и от години имат семеен бизнес в София. Те споделят, че хората от смесените райони са готови да излязат от модела на етническия вот, но липса доверие от страна на политическите партии.

Снимката е направена на терасата на семейната им къща в село Рибново, където от години почти всички хора гласуват за познатото, а то често е равно на религиозната им принадлежност. 

"Много хора във Facebook коментираха за посланието, което изпраща тя. Искам да оставя всеки човек да проектира върху нея своите мисли и чувства, за принципите и ценностите не се говори, с тях се живее, а те се проявяват в делата", коментира Айше Емин.

Посланието, което тя иска да предаде е, че изборите, които правим, трябва да са единствено по съвест и убеждения, не по етническа принадлежност. Но липсата на доверие в новите политически партии задълбочава този процес.

"Страхът е фактор, когато отсъства доверие към друга политическа формация. ДПС не са в състояние да стопират развитието на тези хора и техните стремежи за развитие, ако някой е привлякъл тяхното доверие", допълни Мустафа Емин. 

Той апелира за промяна, за да се излезе от модела на етническия вот, който хората следват от години.

"Трудно се комуникира на политическо ниво в смесените райони. Истинската промяна обхваща широки социални групи. Хората в смесените райони първи ще разберат дали има правителство на промяната", подчерта той.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК