"Пирогов": Всички оцелели при инцидента на АМ "Струма" са в стабилно състояние

Предстоят две допълнителни операции

24.11.2021 | 10:10 Редактор: Здравко Черкезов

Седмината оцелели при трагичния инцидент на автомагистрала "Струма" са в стабилно състояние и няма опасност за живота им, съобщиха от "Пирогов".

Най-голямата спешна многопрофилна болница у нас е извършила необходимите оперативни интервенции. Следоперативното състояние на пациентите се оценява като добро.

Днес предстоят две допълнителни оперативни интервенции. На едно от пострадалите лица ще бъдат извършени допълнителни медико-диагностични процедури, които да дадат по-голяма яснота за бъдещото терапевтично поведение на пациента.

"Ще обмислим тези, които са стабилни и имат възможност, да си отидат близките дни, но това решение още не сме го взели. Един от тях е с дълбоко изгаряне на двете ръце, което трябва да бъде оперирано, а на едно момиче трябва да бъде оперирано дясното коляно. На друга пациентка вчера е направена операция на дясното коляно. Състоянието им е стабилно. 6 пациенти са в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, един е в травматология", посочи проф. Мая Аргирова, която е началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК