Роднини на пътниците от фаталния автобус: Никой нищо не ни казва

Семейства прекараха часове пред "Пирогов" в търсене на отговор за близките си

23.11.2021 | 18:48 Редактор: Жаклина Иванова

7 души са оцелели по чудо в тежката катастрофа на АМ "Струма". Те са настанени в "Пирогов". През целия ден близките им търсиха информация на място.

Севдъй Абдулафси губи петима от най-близките си хора в трагичния инцидент, при който загинаха 45 души.

"Имам петима роднини - майка, две деца и две братовчедки. Имаше три автобуса и не знаехме в кой са нашите близки. Знаем с каква компания... Знаем имената на тези, които са оцелели и са тук. Значи автоматично останалите са починали. Майка ми конкретно беше на гости на сестра си и заради братовчедките ми тръгна. Някои казват, че шофьорът е заспал и е имало експлозия в автобуса. Как е станала експлозията, не знаем", каза той.

И докато едни научаваха, че са изгубили близките си, други все още нямаха новини за тях. Сред тях е Исмаил Селями, изпратил цялото си семейство на пазар в Турция. Днес в Скопие се връща само част от него. А за внука и зет си той чака часове пред болницата, с надеждата, че те са вътре.

"В четвъртък тръгнаха 5 автобуса, а в тях беше и синът ми, и снаха ми. Прибраха се сутринта. 15 минути по-късно се разбра, че е станала такава трагедия с един от другите автобуси и има толкова много жертви. Една голяма катастрофа. Сега апелираме към българските власти да ни информират какво се е случило и дали има някой от близките ни тук", изтъкна той.

С такава надежда дойдоха и други роднини на пътуващите във фаталния автобус.

"Тези, които ги видях, са в добро състояние. Успяхме да разговаряме с тях", обясни Гюна.

"На шурея ми жената и децата. И сестрите му, но не знаем дали са живи, дали са мъртви, каква е информацията. Нищо не знаем", каза Фатме.

Освен близките на пострадалите, в ранните часове на деня в "Пирогов" дойдоха и премиерите на двете страни.

Пострадалите от тежката катастрофа са в стабилно състояние, без опасност за живота.

"Всички изследвания и консултации са направени. Предстои обработка на раните, покриване на някои изгаряния, които са леки, като може да се наложи и някои оперативни интервенции от травматолозите, които също са леки", посочи директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. д-р Иван Поромански.

Очаква се в следващите дни ранените да бъдат транспортирани към Северна Македония.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
В колко стабилно състояние може да си след такова преживяване...Осигурете им психолози...Горките хорица... Сигнализирай за неуместен коментар