Петков: Събираме най-добрия отбор от експерти, за да направи България просперираща

В програмите на политическите формации огромна част от точките са общи

23.11.2021 | 10:58 Редактор: Тодор Петров

Започна серията от дискусии по ключови политики за изработване на коалиционно споразумение. Във всяка от дискусиите по различните теми са поканени да участват от БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

"Имаме обща цел и тази цел е да направим най-добрия отбор от експерти за България", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на дискусия по икономическата тема.

По думите му този екип ще е надпартиен и ще е с общите цели да се направи правителство, което не прави компромис с нищо, да слага България над всичко, в което няма наши и ваши хора. 

"Всички заедно сме един екип, който трябва да направи България просперираща", изтъкна Петков и добави, че на днешната дискусия първо ще се откроят общите политики, а в програмите на политическите формации огромна част от точките са общи.

Тези общи точки веднага могат да залегнат в нашата програма в коалиционното споразумение. По точките, по които има различия, ще има експертни дискусии и ще се прецени кои и в какъв порядък да се приемат, стана ясно още от думите му.

Петков заяви, че занапред начинът на управление, който от "Продължаваме Промяната" се надяват да въведат, ще е фокусиран върху аргументите, които всяка една от политиките трябва да защити и ако може тези аргументи да дадат превес в коалиционната динамика, да бъдат приети.

Участниците в дискусията запазиха едноминутно мълчание в памет на загиналите при тежкия пътен инцидент на АМ "Струма", предаде БТА.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
velrad@abv.bg
преди 2 години
Ако, ще избирате експерти и аз не съм там, значи всичко е балон! Сигнализирай за неуместен коментар