Калин Терзийски: Когато има интереси за трилиони долари за ваксините, няма как да не се съмняваш

Някои казват, че средната класа вече е излишна, допълва писателят

22.11.2021 | 17:17 Редактор: Таня Харизанова

"Когато от едната страна стоят интереси за трилиони долари на производителите на ваксини, хората няма как да не се съмняват. Когато ти произвеждаш нещо, от което печелиш трилиони, ти ще си готов да унищожиш цели държави, за да продължиш да печелиш тези трилиони. А камо ли да кажеш един куп лъжи. Когато печелиш трилиони, нима ти не можеш да купиш около 150 научни института и около 5000 медии, които да говорят в твоя полза. Естествено. Освен това човек, който е израснал в тоталитарен режим, знае, че винаги го лъжат". Това каза в предаването "Опорни хора" писателят Калин Терзийски.

Един мой приятел, много умен публицист и също лекар като мен каза: "Когато са ти показвали салам, а ти си куче, и той винаги се е оказвал една боядисана пръчка, с която те бият - няма как да станеш доверчив“. Това при нас се случва. Затова ваксинацията в западните страни, за добро или за лошо, защото аз няма да стана по- доверчив човек, просто това ми е срещу природата, но там нещата вървят много по- гладко.

Видях как, когато една схема патологична се задейства, как патологията у всички хора се отключва. Патологичния стремеж към власт, бих казал по писателски, по- скоро "властчица". Примерно, ти си някакво полицайче и забраняваш на хората нещо там дребно и усещаш властчицата. 

Едно такова отношение по заведения, магазини и тук и там, грубовато незачитащо, и точно насладата от безцеремонността на някой дребен пъдарин. В тези 2 години все едно се е върнал социализмът. Някой ти вика: "А, вие защо сте без маска?", майчице милостива мислех, че е останало в миналото това. Но както и да е. Значи една война, не е ясно какви дълбоки причини са я предизвикали, най- вероятно, защото трябва глобално - икономически и политически, геоинженерни проблеми да се решат. Някои казват, че средната класа вече е излишна и това преселение на народите, и тази огромна средна класа в богатия свят- са неща, които не могат да съществуват на едно място.

Целия разговор гледайте във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Каламбур Пинчев
преди 2 години
Винаги ми е било чудно и интересно какво точно е привлякло хубавата Елен в тоз Калинчо и Терзийски хем Сигнализирай за неуместен коментар