Разочаровани са, страх ги е... На ромите им писна и не излязоха да гласуват

Избирателната активност в ромската махала в Бургас е изключително слаба

21.11.2021 | 17:55 Редактор: Тодор Петров

Изключително слаба избирателна активност в ромската махала в Бургас. Секциите останаха почти празни. В бургаския квартал "Победа" ни посрещат празни улици и празни избирателни секции.  

"Изключително слабо! За разлика от предния път, този път е направо трагедия. Нямаме почти никакви хора. Времето е хубаво, хората са разочаровани, тази машина много ги тормози…", коментира секретарят на СИК в кв. "Победа" Виолета Скочева.

Наско е един от малцината, който идва да гласува. Казва, че след акциите на полицията срещу купуването на гласове, в махалата се страхуват.

"Напрежението от миналата седмица. Тези натиски, тези обиски напред-назад, тези жандармерии... Аз не можах да разбера защо така в махалите настискат и правят акции, и то за няма нищо", сподели той.

Част от магазините за хранителни стоки, които МВР запечата още преди вота две в едно, все още са затворени. Сигналите бяха, че в тях се дава стока на вересия срещу глас за определена партия или кандидат за президент. МВР - Бургас се оказа безспорен шампион по разкрити престъпления с 27 досъдебни производства. 

Междувременно, доброволци алармираха, че в секции в селата в Руенско се нарушава закона и се говори на турски език. Членове на СИК помагат на възрастни хора да гласуват. От РИК Бургас не откриха нарушения. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК