Рашков: Има данни за безплатни пътувания с автобуси от Турция, кой плаща - остава в сянка

Протестиращи блокираха магистрала "Марица", не искат живеещи в Турция, да определят бъдещето на България

21.11.2021 | 13:37 Редактор: Елеонора Танева

Протестиращи с плакати "Не на изборния туризъм" блокираха в часовете преди обед движението на пътен възел "Капитан Андреево". Влизането в България през граничния пункт с Турция беше невъзможно.

Само на няколко километра от границата група хора блокира магистрала "Марица" в посока България. Причината за недоволството им стана изборният туризъм. Според протестиращите, когато гласуват малко хора, с малко пари може да бъдат купени 20% от вота. 

Събралите се заявиха ясно, че няма да позволят хора, живеещи в Турция, да определят бъдещето на България. 

"Хората трябва да се замислят и да гласуваме по-трезво. Това е мирно шествие, с което смятаме, че ще ограничим чуждия вот и намесата в изборите", каза протестиращ.

Недоволните развяваха български знамена и плакати с надписи "България избира президент, а не Турция". И подчертаха, че мирното им шествие, както го наричат, е било провокирано от многото автобуси с избиратели от Турция, които пристигнаха за изборите миналата неделя. Но днес не виждали такава опасност.

По-рано вътрешният министър заяви, че МВР проверява каква е била целта на пътуващите с организиран транспорт към България. 

"Данните засега сочат, че някои са използвали безплатен транспорт – не знам кой осигурява такива безплатни обеди или вечери. Остават в сянката като нашите строители по магистралите. Очевидно има определена цел, която се съпътства от други цели - една незаконна контрабандна търговия, която ние няма да позволим", категоричен беше вътрешният министър.

В продължение на няколко часа, протестиращите блокираха няколко пъти движението по автомагистрала "Марица". Пропускаха само автомобили и камиони, превозващи хранителни продукти и други стоки от първа необходимост. В момента трафикът се осъществява нормално.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК