Рашков видя турска намеса във вътрешните работи на България

Има слухове за втори Възродителен процес в Кърджалийско, алармира шефът на МВР

18.11.2021 | 13:37 Редактор: Здравко Черкезов

Поведението на Анкара по време на вота у нас може да се тълкува като намеса във вътрешните работи на България. Това заяви министър Бойко Рашков. 

Силовият министър допълни, че имало слухове за втори Възродителен процес в Кърджалийско. Освен това са открити контролни разписки в дома на кандидат за депутат. 

Общо 122 са образуваните дела за изборни престъпления на вота на 14 ноември. Направените проверки за купуване на гласове са над 4000, като за нарушаване на изборното законодателство са задържани 144 лица. 

Шефът на МВР отново посочи две партии с рекорд по случаи за изборни нарушения и изнесе данни за кандидат-депутат от София-област, в дома на когото са открити разписки от машините за гласуване и секционни протоколи.

"ГЕРБ и ДПС непрекъснато поставят знак на равенство между борбата срещу престъпността и репресията. Коренно различни понятия, но политически удобни!", заяви Рашков.

За машинното гласуване в чужбина до летището са съпроводени 224 устройства, а от тази сутрин тече съпроводът и охраната на други 112 машини към четирите контролно-пропускателни пункта. Общо 336 машини са изведени от страната.

Вижте повече подробности във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 3
inostranets
преди 2 години
Рашков "зеленият чорап" ли ти го каза? Страх ви е,че ще загубите изборите за Президент нали? Страх ви е и за това пак обвинявате другите.А математиката е проста 13.000 секций са винаги по-вече от 125 но трябва да се стане от масата ,от пиячката и да се иде до изборните секций а за това трябва труд и усилия ,които не са присъщи за българина. Той утре пак ще крещи "кой *** в гащите ми". Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Не вярвам ! Какото и да Говори този рАШКОФФФ...БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА - Каквото и да lви говори този Р......,знайте,че става върос за ЛЪЖА ! !!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар