Избиратели: Гласувахме за ред в държавата и добро бъдеще на внуците ни

Нормално и без проблеми започна изборния ден в повечето избирателни секции у нас

21.11.2021 | 14:20 Редактор: Искра Ангелова

Четвърти избори за тази година. Нормално и без проблеми започна изборния ден в повечето избирателни секции у нас. Срещнаха ли хора затруднения в гласуването?

В най голямата избирателна секция в София - в 131-во училище, денят започна спокойно, но комисиите забелязват по-ниска избирателна активност в сравнение с вота на 14 ноември. 

"Няма никакви проблеми. Всичко е подредено, перфектна организация. Категорично по-ниска избирателна активност засега. Но сега е още рано, може и да се засили. До този момент са гласували 39 души. Предишния път са били 59", каза председателят на СИК в 131-во СУ Мими Сарова.

Вече с опит, гласоподавателите не срещнаха трудности с машинния вот. 

"Гласувам, за да има ред в тази държава. Нямаше никакъв проблем с машината. Който е натискал копчета и в автомобил - той знае как става", каза Недялко.

"Гласувах, за да ни управляват хора, които могат и знаят, и за доброто на нашите внуци", коментира Дина Хаджиева.

Проблем с гласуването не срещнаха и във Френската гимназия в столицата.

"Изборният ден започна нормално. Включихме машините, оборудвани стаи със списъците. Не сме имали проблеми с машините. Мисля, че е по-слабо от предишния избор. Избирателният списък на нашата секция са 701 човека. До 11 часа са гласували 43", сподели председателят на 16 СИК Ивелина Александрова.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК