Кирил Петков: Имената на министри ги оставихме последни в преговорите

Разпределението на постовете трябва да стане до края на следващата седмица

19.11.2021 | 18:46 Редактор: Елеонора Танева

Бъдещето на коалиционното правителство ще се реши следващата седмица. 

"Започваме разговорите по политики от вторник до събота. В събота, ако ако сме се разбрали по основните политики, ще обсъждаме и персонален състав по правителството", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Разговорите в 18-те работни групи ще бъдат достъпни онлайн, вече са проведени и две срещи между "Продължаваме промяната" и БСП.

"Определиха се темите, по които ще направим работни групи от експерти. Те ще сложат програмите на всички партии, ще обсъдим допирните точки, ще видим къде са различията, ще търсим съгласие по тези въпроси. Този процес започна – да видим как ще стане", коментира лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова.

Добронамереност има, има добър диалог и със Слави Трифонов и с Христо Иванов. Имена на министри и коя партия кое министерство ще получи обаче не били обсъждани.

"Не сме говорили за имена, единственото, което се радвам да кажа е, че имаме конструктивни разговори за процеса. След това се надявам на конструктивни разговори за политики, имената сме ги оставили последни", уточни Кирил Петков.

Вътрешният министър също отрече да са водени разговори с него да ръководи силовото министерство и в 47-ото Народно събрание.

"Не, разговори с мен не са водени и така малко ме изненадват информациите, които чета в медиите", лаконичен беше Рашков.

Преговорите между партиите започват във вторник. Разпределението на министерските кресла трябва да стане ясно до края на следващата седмица.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК