Повечето от вас одобряват "зеления сертификат" за антитела, но под условие

Общо 24% от гласувалите в анкетата ни са против въвеждането му

15.11.2021 | 16:35 Редактор: Тодор Петров
Повечето от вас одобряват

Близо 30% от потребителите на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR са на мнение, че въвеждането на "зеления сертификат" за наличие на антитела е правилно, но дискриминира част от българите. Това показват резултатите от анкетата, която ви предложихме на 11 ноември. 

Това бе и денят, в който официално бе въведено издаването на "зелен сертификат" при определено количество антитела след прекаран Ковид-19. Направените преди тази дата тестове не се признават от здравните власти за издаването на такъв сертификат. 

А въпросът в анкетата бе: Одобрявате ли въвеждането на "зелен сертификат" при наличието на антитела?

29% от читателите ни са на мнение, че с това условие са дискриминирани хората с тестове за антитела, направени преди датата 11 ноември.

На второ място с 25% се нареждат гласувалите, които одобряват въвеждането на "зеления сертификат" за наличие на антитела, но само при изискване ваксинираните също да се изследват за антитела.

20% от гласувалите смятат, че заповедта на Министерството на здравеопазването е напълно точна и навременна. 

Значително по-малко са хората, които са на мнение, че не е трябвало да се въвежда "зелен сертификат" при наличието на антитела. 14% от гласувалите са категорични, че "зелен сертификат" трябва да се издава само след ваксинация или тест за преболедуване.

Други 10% се позовават на факта, че почти никъде по света не издават "зелен сертификат" за антитела.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК