Нинова: Разговорите ще бъдат сложни, не сме обсъждали оставка

"Предварителното поставяне на червени линии в сложна ситуация е грешка", посочи лидерът на БСП

14.11.2021 | 23:04 Редактор: Жаклина Иванова
Нинова: Разговорите ще бъдат сложни, не сме обсъждали оставка

"Разговорите ще бъдат сложни, конфигурацията в парламента е сложна също. Това ще изиска време. Нямам време за приемане на бюджета за 2022 година. От опит от 46-ия парламент, когато водихме преговори за правителство и за актуализация на бюджета, знаем колко е трудно да се създаде мнозинство за приемане на актуализацията на бюджета", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на изборния ден.

"Докато се водят разговорите за правителство, най-голямото усилие ще бъде да направим мнозинство в парламента, което да приеме бюджета за 2022 година, още преди да има правителство. В бюджета за 2022 г., и не само, се залагат всички политики и мерки, особено в трите кризи, в които се намираме сега", добави лидерът на социалистите.

Нинова се обърна с призив към всички свои колеги за разум и съгласие по отношение на политики за приемане на бюджета за 2022 г.

"Когато бъдем поканени за правителство, ще подходим последователно и принципно", изтъкна лидерът на БСП.

"До този момент сме на трето място и позицията, която имахме в 46-ия парламент - на стабилна партия, ни помогна да избегнем срив", подчерта Нинова.

И добави, че до този момент не са обсъждали въпроса за нейна оставка.

"Тепърва предстоят разговори за варианти за съставяне на правителство. Предварителното поставяне на червени линии в особено сложна ситуация, каквато имаме сега, би било грешка", смята лидерът на БСП.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК