Борисов: Радвам се, че ни оставиха живи, а народът успя да изгони мутрите от НС

"Истински съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов", заяви лидерът на ГЕРБ

14.11.2021 | 22:22 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: Радвам се, че ни оставиха живи, а народът успя да изгони мутрите от НС

Благодаря на всички които гласуваха при този тотален тормоз, който беше наложен върху тях и истинско насилие от цялата администрация на Радев. Това е най-ниската избирателна активност в историята. Тя показа тоталното несправяне с провеждане на изборите на този кабинет. Нямаше място, където машините да не създават проблеми. В световната история за гласуване ще влезе как жена яде бюлетина, а полиция я гони. Дотам докараха българския народ. Но такава репресия, радвам се, че ни оставиха живи.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след изборния ден. Според него сега се е повторил сценарият от предишните избори.

"Всички социологически агенции даваха 8% преднина на ГЕРБ, така тръгнаха и изборите. И в последния момент започна да се стопява тази преднина. Предишният път за ИТН, сега за ПП. Това, което ни отрежда до момента, е, че сме първа политическа сила, но това на практика няма никакво значение. Народът успя да изгони мутрите от парламента. Вместо да идат, те си тръгват. Това, че засега "Възраждане" влиза - също трябва да ви говори много", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че "истински съжалява колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов, защото те не заслужават такава съдба".

"Тамън се засилят нещо да стане от тях и дойде някой, който да ги изпревари. По данни виждам, че са и под ДПС. Това е доста обидно. Да имаш претенции, че си най-знаещ и най-можещ, а неблагодарният български народ да ти отреди последно място", допълни Борисов.

Той припомни, че само за 3 месеца ИТН слезе с 10-15% надолу, което показва колко чувствителни са българите към безотговорността.

"Когато дойдат резултатите от чужбина, ще се повтори същият сценарий, но това няма значение. Плюс един или двама депутати не носят стабилност. Радваме се, че след тази упражнена репресия към нас, имаме такъв резултат и че ни оставиха живи. Но от утре трябва да се сформира парламент. Тези, които доведоха хаоса, сега трябва да направят и политика. Как ще им решат здравната криза? Не знаем! Как ще решат цените и сметките за тока? Не знаем. Смяната на една прическа не означава промяна, а по-скоро подмяна. Носеха ми ковчега. Висяха ми пред къщата, не мога да не се зарадвам", категоричен бе Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че този парламент ще е по-скучен, защото няма основни говорители.

"Има разминаване в контролните талони. Практиката показва, че в момента, в който натиснаха ромските махали, "Изправи се БГ! Ние идваме!" изпадна от парламента, ИТН слезе под 10%. Христо Иванов слезе на 10%, а ГЕРБ си е същият. Още няколко дни ще броят изборите, за да ни изкарат втори. Обещахме на нашите избиратели да работим за повишението на заплатите на учителите, медицинските работници, полицаите и военните", допълни бившият премиер.

А на въпрос дали ще остане депутат този път или отново ще се откаже, той отговори: "Мисля този път да остана в Народното събрание."

Според него, ако Румен Радев не е избягал от дебатите, те са щели да бъдат интересни: "Той избяга от тях. Сега, ако избяга и от такъв дебат, не му прави чест."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК