Изборите в Бургас: Моряци гласуват в открито море, 8 секции за карантинирани

В 593 секции ще се гласува с машини, а в 168 с хартиени бюлетини

14.11.2021 | 08:39 Редактор: Тодор Петров

Общо 761 са секциите в Бургаска област за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители, които отвориха днес. В 593 секции ще се гласува с машини, а в 168 с хартиени бюлетини. 

Избирателите в Бургаска област са 364 216, като има подадени 5700 заявления за гласуване по настоящ адрес. Изборният ден във всички секции в Бургас започна без закъснение и без проблеми. 

"Ако има проблем с машината, се обаждаме на техник на "Сиела Норма" и информираме РИК", посочи секретарят на СИК в училище "Княз Борис" в Бургас.

За разлика от изборите през юли, сега вотът се провежда при изключителен ръст на заболели от Ковид-19. Затова са взети всички мерки, за да се гарантира здравето на избирателите и членовете на СИК. 

"Ще се проветряват стаите, ще се почистват екраните, ще се почистват картите, които се подават. Химикалките ще бъдат под специален режим, няма да се пипат от всички, ще се почистват и ще се надяваме мерките да дадат своя резултат", обясни зам.-председателят на РИК-Бургас Михаил Хаджиянев.

В Бургас са разкрити осем подвижни секции за карантинирани. Машини ще има в Ковид отделения в четири болници в морския град и една в Ковид сектора в Карнобат. 

25 моряци от кораба "Дружба" ще гласуват в открито море на път за Батуми. В най-големия многомандатен избирателен район екипът на "Информационно обслужване" е увеличен с 20 души, за да няма забавяне на изборния процес.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК