Расате пред "Денят ON AIR": Имунитетът ми бе свален не от Гешев, а от Херо Мустафа

Кандидат-президентът разполагал със записи, показващи как дете е било склонявано към проституция

01.11.2021 | 20:30

ЦИК по искане на главния прокурор Иван Гешев свали имунитета на кандидат-президента Боян Расате след нападението в ЛГБТИ офиса Rainbow Hub миналата събота.

"Очаквано беше, но това за мен не е голяма драма. В своята дългогодишна обществена дейност никога не съм се ръководил от това дали имам имунитет или нямам. Защитавам определени идеи и ценности и това, че по време на това деяние имах имунитет, е по-скоро дребна случайност", заяви Боян Расате в предаването "Денят ON AIR" с водещ Ганиела Ангелова

Според него неоспорими доказателства за това дали той е сред агресорите няма, защото това би предполагало България да е правова държава.

"България не е правова държава и тук правосъдието е улично. Дали аз имам имунитет или не, не е важно, а по-важното е хората, които разпространяват педофилска пропаганда сред подрастващи – те продължават да имат имунитет", посочи кандидат-президентът и лидер на БНС-НД.

Расате е категоричен, че имунитетът му е поискан от Гешев не без външен натиск, като такъв по думите му е бил оказан от 11 чуждестранни посланици, начело с американския – Херо Мустафа.

"Мога да кажа в прав текст: Имунитетът на Боян Расате бе свален от Херо Мустафа", декларира той.

Расате обяви, че притежава записи с 13-годишно дете на член на БНС-НД, показващи как то е било "склонявано към проституция и разчупване на неговата сексуалност".

"Имаме такива доказателства от 1 месец, но не сме се обърнали към органите на реда, защото знаем, че България не е държава и защита никой не получава нито от държавата, нито от полицията, нито от прокуратурата", подчерта той и от своя страна показа пред камерите на Bulgaria ON AIR множество брошури, пропагандиращи по думите му "хомо-педофилска-содомистка" идеология.

"В момента сипят обвинения, че те били нападнати, че една жена била ударена. Извинявайте, ама там няма жени, а брадати мъже, които раздават тези неща. Тези мъже, които раздават тези неща, не са само един ден там. Те са ги раздавали и на това дете, което е било там", добави Расате.

Кандидат-президентът се похвали, че бил сред протестиращите срещу първия прайд в България

"Когато първият гей парад се проведе през 2008 г., ние протестирахме против него и тогава предупредихме обществото, че тази пълзяща педофилска пропаганда ще тръгне по улиците и училищата. Тогава ни се смееха, сега вече не се смеят хората. Сега всеки стиска палци това да не се случи на неговото дете", отсече Расате. 

Лидерът на БНС-НД поиска да бъдат спрени със закон парите за НПО-та, финансирани от чужди държави. И се обърна поименно към Херо Мустафа: "Да я видим тогава". 

Расате обаче определи участието на БНС-НД в нападението срещу Rainbow Hub за хипотетично.

"В никакъв случай не ме е срам. Нито се срамувам, нито съжалявам от нещо, което съм казал или съм извършил до този момент през живота си. Това се отнася и за коментираното деяние", каза той пред Ганиела Ангелова. 

Под законодателни промени от БНС-НД разбират промяна на демократичната система в България, която според Расате "поощрява тези неща". Той все пак отказа да признае дали е бил сред агресорите в събота.

"Всяко едно деяние има своята предистория. Причините пораждат подобно отношение и подобно насилие. Неведнъж съм казвал, че ако искаме в тази държава нещо да се направи, трябва да излезем от зоната си на комфорт и с кураж и лична саможертва да бъдем пример за подражание, а не за осъждане", завърши Расате.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
Елеонора
преди 2 години
Браво, Расате! Малко им е било! Вън на тия демони от България! Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Тоя мазен гей, който плюе срещу Расате трябва да бъде в затвора до живот!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 3
Мария
преди 2 години
Този си направи достатъчно пиар! Но му е време да улети в затвора! Такива престъпници не са нужни на обществото ни. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 4
Нина
преди 2 години
Този пък от къде изпълзя Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
Айшето от Сливен
преди 2 години
Таа Мустафа, от нашите ли е? Сигнализирай за неуместен коментар