"София прайд" - показност или свобода?

Тази година повече от 1500 души идват на събитието

12.06.2021 | 18:58 Редактор: Юлия Христова

София Прайд под мотото "Отново заедно" се провежда за 14-ти път, а по-рано през деня имаше шествие в подкрепа на традиционното българско семейство.

Тази година повече от 1500 души идват на "София прайд". Събитието се провежда в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация. Тони и Валан също са на прайда. Те откриват, че изпитват чувства към хора от същия, а не от противоположния пол, още в ранния пубертет. 

"Някъде на 14 години разбрах, че имам различни чувства и в следващия момент беше много странно. Понеже все си казвах: "не, ти харесваш момичета", каза Валан Гьорчев.

"Много дълго време ме беше срам от това нещо  и мислех, че трябва да се правя, че само жени харесвам. Но си даодх сметка на 17-18 годишна възраст, че аз, ако се крия по този начин, няма да си изживея пълноценно живота", посочи Тони Горинов. 

Двамата се срещат преди 2 години и оттогава са заедно. Не се крият и показват чувствата си и на публични места. Именно заради това са ставали жертви на агресия. 

Днес в София се проведе и антипрайд шествие в защита на християнското семейство. Участниците в шествието не приемат хора като Тони и Валан.

И въпреки обществените упреци Тони и Валан не смятат да спрат да показват чувствата си. 

"Брак в чужбина, защото в България не мисля, че скоро ще бъде легализиран, смятаме да осиновим дете и да започнем собствен бизнес заедно", споделиха те. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 1
въпроси
преди 2 години
Кой финансира и организира тези прайдове? И с каква цел? Тези групи търсят не равноправие, (защото никой не им го е отнел), а показност и привилегии! Целта е ясна - разбиване на традиционното семейство, разбиване на вековните традиции и порядки и установяване на нещо, което е описано в Библията - Содом и Гомор. Сигнализирай за неуместен коментар