Фармацевтите дискриминирани в Ковид кризата, искат допълнителни възнаграждения

Здравните власти са готови да удовлетворят желанието им

26.10.2021 | 21:50 Редактор: Теодора Патронова

Фармацевтите заведоха колективен съдебен иск за дискриминация в условията на епидемията от Ковид-19. Причината е, че държавата е предоставила допълнителни стимули на други категории медицински специалисти, но не и на фармацевтите. Днес здравните власти увериха, че ще има пари и за тях.

За работата си на първа линия фармацевтите искат възнаграждение поне за месец декември.

"От една страна ние не искаме да излиза така, че просим някакви средства, някакви пари от държавата. Ние просто си изпълняваме нашите задължения бидейки по 24 часа в аптеката дори в периоди, в които лекари се поуплашиха, преглеждаха по телефон, ние си бяхме в обектите обслужвахме тези пациенти и дори играехме ролята -да успокоим обществото", каза управителят на аптека във Велико Търново Яна Узунова.

Здравните власти са готови да удовлетворят желанието на фармацевтите. Това стана ясно след среща на ръководството на фармацевтичния съюз с президента Румен Радев и министри от служебния кабинет.

"Да се концентрираме все пак по основни искания в писмото в условията на Ковид криза. Ето тук са хората от правителството и от НЗОК как съвместно може да се стигне до някакво решение, но пак казвам в рамките на закона. Защото няколко парламента не са го решили този проблем", заяви Радев.

Очаква се конкретните параметри на решението да станат ясни до дни.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Прави са. Всички и болни и здрави минават през тях! Сигнализирай за неуместен коментар