Двукратният олимпийски шампион по класическа борба проф. Петър Киров в „Златните“ на 22 октомври

За трудния път към олимпийския връх – гледайте „България сутрин“ утре от 7:00 часа

21.10.2021 | 15:04
Двукратният олимпийски шампион по класическа борба проф. Петър Киров в „Златните“ на 22 октомври

В авторската рубрика на водещата на „България сутринМария Константинова  по Bulgaria ON AIR - „Златните", тази седмица гостува двукратният олимпийски шампион по класическа борба проф. Петър Киров, който успява да завоюва първия си златен олимпийски медал само 4 години след като започва състезателната си кариера. Любопитна подробност е това, че златните медали в колекцията му наброяват 52, което съвпада и с категорията, в която Киров се състезава в борбата.

В петъчната сутрин, на 22 октомври, зрителите на сутрешния блок по Bulgaria ON AIR ще се насладят на един вдъхновяващ разговор, в който борецът говори открито за първите си стъпки в борбата, трудния път към олимпийския връх и признанието за успехите.

„Той ме научи на азбуката и на таблицата на борбата. Казвам азбука, тъй като борбата трябва да се знае от а до я, човек да се съобразява с нея в подготовката си и в състезанието си. Таблицата е за това, човек да си прави равносметка, да изгражда тактиката си“, откровено споделя за първия си треньор по борба проф. Петър Киров.

В допълнение към запомнящото се интервю, зрителите на Bulgaria ON AIR ще имат възможност да започнат деня си и с ново издание на рубриката на Мирослав Димитров „ИнтерНЕ/ДА“, както и да получат актуална информация и ценни коментари по най-важните теми, които ги касаят.

Не пропускайте „България сутрин“ – на 22 октомври от 07:00 часа по Bulgaria ON AIR.