Витанов изригна: Ловят ви на гола кука с антиваксърски и антиковид измишльотини

Математикът прогнозира вторичен пик на вълната и висока смъртност от Ковид-19

15.10.2021 | 11:33 Редактор: Тодор Петров
Витанов изригна: Ловят ви на гола кука с антиваксърски и антиковид измишльотини

Оформяне на вторичен пик на вълната и висока смъртност от Ковид-19. Такива са очакванията на математика проф. Николай Витанов, който беше част от Националния оперативен щаб.

13 области ще светнат в тъмночервено на картата на страната. Проф. Витанов е направил прогнозна карта за заболеваемостта за следващите три дни.

В неделя в тъмночервената зона ще бъдат София град, София област, Перник, Кюстендил, Варна, Видин, Монтана, Габрово, Сливен, Стара Загора, Благоевград и Добрич и Ямбол, сочат изчисленията му.

"Изводите си ги правете сами, кой каквито иска да си ги прави. Давам само числа, коментарът ще го направя в края на месеца, както съм ви обещал", пише математикът в социалните мрежи.

По думите му разпространението на заразата в страната е преобладаващо дифузно. Днес 24 области са с такова разпространение. Вчера бяха 22. И този показател се влошава, изтъква той.

"За това, че заболеваемостта  при дечурлигата и учениците се очаква да расте, вече писах. Какво да го повтарям непрекъснато. Очакват ни две трудни седмици", пише още проф. Витанов.

исах ви, че човешкото тяло е скъпо нещо - застрахователната му стойност е над 10 милиона евро. За човешката душа, не говорим, трудно е да се измери колко струва. Хейтърите реват за изреченията със стойността на задните части на Дженифър Лопес. Ами струват си парите тези части, нали така. А вие, вместо да хейтите, действайте така, че и вашите задни части да почнат да струват нещо. Защото докато ви ловят на гола кука с антиваксърски и антиковид измишльотини, задните ви части нищо няма да струват", настоява математикът от БАН. 

Витанов алармира, че хората на първа линия усещат засилващия се натиск и отбелязва, че разпространението на заразата в страната е преобладаващо дифузно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК