Кирил Петков прати Ицо Хазарта в челен сблъсък с Борисов и Нинова

Бившият шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов е водач от листите на ГЕРБ в София

12.10.2021 | 13:49 Редактор: Елеонора Танева

Интригата в избирателните листи на партиите се заплита. Традицията с известни лица в изборните листи продължава и при този вот.

След като възпя законодателния орган в своето творчество, изпълнителят Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, влиза в битката за място в парламента, като оглавява листата на "Продължаваме промяната" в 25-и МИР.

"Преди няколко седмици получих едно телефонно обаждане. Беше от Кирил Петков, който ме помоли да се срещнем. Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми разказа кой е, какво е правил досега и какво възнамерява да направи занапред. Познавам доста български политици и честно казано - бях изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот", мотивира включването си в политика изпълнителят с пост във Facebook. 

От "Продължаваме промяната" приветстваха участието на музиканта в тяхна листа. 

"Издигаме човек, готов да рискува много, за да продължи промяната. Тази работа с промяната става с хора, които наистина ги е грижа", изрази задоволството си Кирил Петков. 

Изненада е не само появата на Хазарта в политиката, а и изборът му на политическа сила. През годините неведнъж е показвал симпатията си към дясното пространство и неведнъж е критикувал управляващите от ГЕРБ. Преди три години обаче участието му в предизборен концерт на ГЕРБ получи критики от десните партии. Сега обаче Хазарта се изправя в пряк двубой - точно срещу Борисов и Нинова в един от столичните избирателни райони. 

Промяна има и в листите на бившите управляващи. Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който беше уволнен от лечебното заведение, също влиза в битката за София, но като втори в листата на партията в 23-ти район. За депутатско място ГЕРБ издига и бившия здравен министър и шеф на "Александровска болница" проф. д-р Костадин Ангелов.

Освен новите лица, в битката за 47-ото НС ГЕРБ тръгва без едно от емблематичните си имена – Даниела Дариткова. С пост във Facebook бившият председател на ПГ на партията съобщи, че прави избора да "помага на хората", но от лекарския кабинет.

"В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка лекарските ми умения ще са по-полезни на хората. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината. Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент", написа Дариткова.

Нейното място като водач в Смолян ще заеме отново лекар - д-р Красимир Събев. До старта на предизборната кампания остават 3 дни.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
До Joko
преди 2 години
Не е ли Радев този,който е в нарушение на закона? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Joko
преди 2 години
Ако се спази законът , трябва Кирчо да го пратят в панделата ! Сигнализирай за неуместен коментар