fallback

ИК регистрира Радев - Йотова в ЦИК: Победата им е предизвестена

Ще водим позитивна кампания, няма да има замеряне с компромати, заяви Цветеслава Гълъбова

11.10.2021 | 13:36 Автор: Елеонора Танева

Инициативният комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат на "Дондуков" 2, внесе документите в ЦИК ден преди крайния срок.

Победата им е сигурна, при това още на първия тур. В това са убедени съпредседателите на инициативния комитет, който ги издигна като независими кандидати.

"Залогът на тези избори е голям. Разделителната линия тук не е между партиите и партийците. Тя е между клиентелата на корупцията и между нейните противници. Тук победата е предизвестена", заяви Анна Заркова, член на ИК, издигнал Радев-Йотова за втори мандат.

"Аз лично ги подкрепих, защото те ни обединиха. Обединиха нас българите в борбата ни за справедливост, за отстояване на демократичните ценности и за държавност", добави съпредседателят на ИК Цветеслава Гълъбова. 

От Инициативния комитет са категорични, че техните кандидати ще водят положителна кампания.

"Няма да има замеряне с компромати. Разбира се, при нападки ще трябва да се отвръща, но в рамките на добрия тон. Нещо което Радев и Йотова винаги са правели", добави Гълъбова.

"Всички знаем, че България повече от всякога се нуждае от стабилност. Лично харесвам Радев. Мисля, че имаме нужда от хуманност, за мен лично това е приоритет", уточни съпредседателят на ИК Йордан Камджалов.

До момента кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова получи официалната подкрепа на "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ", както и на "Изправи се БГ! Ние идваме!". 

На президентските избори преди пет години Радев спечели с убедителна преднина пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. Тогава за него гласуваха над 59% от избирателите.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback