ИК регистрира Радев - Йотова в ЦИК: Победата им е предизвестена

Ще водим позитивна кампания, няма да има замеряне с компромати, заяви Цветеслава Гълъбова

11.10.2021 | 13:36 Редактор: Елеонора Танева

Инициативният комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат на "Дондуков" 2, внесе документите в ЦИК ден преди крайния срок.

Победата им е сигурна, при това още на първия тур. В това са убедени съпредседателите на инициативния комитет, който ги издигна като независими кандидати.

"Залогът на тези избори е голям. Разделителната линия тук не е между партиите и партийците. Тя е между клиентелата на корупцията и между нейните противници. Тук победата е предизвестена", заяви Анна Заркова, член на ИК, издигнал Радев-Йотова за втори мандат.

"Аз лично ги подкрепих, защото те ни обединиха. Обединиха нас българите в борбата ни за справедливост, за отстояване на демократичните ценности и за държавност", добави съпредседателят на ИК Цветеслава Гълъбова. 

От Инициативния комитет са категорични, че техните кандидати ще водят положителна кампания.

"Няма да има замеряне с компромати. Разбира се, при нападки ще трябва да се отвръща, но в рамките на добрия тон. Нещо което Радев и Йотова винаги са правели", добави Гълъбова.

"Всички знаем, че България повече от всякога се нуждае от стабилност. Лично харесвам Радев. Мисля, че имаме нужда от хуманност, за мен лично това е приоритет", уточни съпредседателят на ИК Йордан Камджалов.

До момента кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова получи официалната подкрепа на "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ", както и на "Изправи се БГ! Ние идваме!". 

На президентските избори преди пет години Радев спечели с убедителна преднина пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. Тогава за него гласуваха над 59% от избирателите.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
1 rate up comment rate down comment 0
Катерина
преди 2 години
За какво обединение става въпрос??? Да подкрепим фалша, демагогията и окритото нарушаване на основните български закони? Г-н Петков бил назначен, когато е имал двойно гражданство, г-н Василев има незавършено второ дело за интелектуална кражба, неглото поведение на министърката архитектка, която на всяка цена иска да предостави строителни обекти на близкия си колега??? Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 0
Киро
преди 2 години
Всички станахме заложници на личната омраза между Радев и Борисов, огромното желание на кариеристи като Дончева, Манолова, Иванов и Атнасов да бъдат в парламента. Фалшивите новини на сайта Бабикян, нескритата омраза на някои служебни министри (Минеков, Рашков, Кацаров и др.) не подкрепят вашите думи за кампания без компромати... Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 0
you
преди 2 години
Зеления чорап има един месец служба още.После да си събира служебните министри и да ги няма.Кой откъде е изпълзял там да отива. Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 0
Електра
преди 2 години
ДС доносник роднина, роднина милиционер, победата им била в кърпа вързана, ДА а *** НЕ казваше Петко Бучаров. Ако е така защо тогава на Кауна Радеф му трипера дъното и памперса му е пълен. Срам *** е като гледам тия ибрици, изплезели езици да оближат задните части на Кауна... Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 0
Алена
преди 2 години
Г-жо Заркова, много фриволно използвате думата народ, Ако вие сте хвърляла павета и горяща слама по полицаите, моите близки, познати, колеги и приятели - не са! Ако вие сте хвъряла домати и яйца по административните сгради - моите близки, познати, колеги и приятели - не са! Твърдите, че ще имате позитивна кампания, но излъчвате само злоба, а действията ви - реваншизъм. Сигнализирай за неуместен коментар