КСБ: Подкрепяме протестите, ние сме български строители, не роби

Те подчертаха, че се присъединяват към искането на БКК "Пътища" за оставка на министър Комитова

09.10.2021 | 11:16 Редактор: Жаклина Иванова
КСБ: Подкрепяме протестите, ние сме български строители, не роби

Камарата на строителите в България категорично подкрепя колегите от Българска браншова камара "Пътища", които проведоха трети национален протест със справедливи искания.

"Изразяваме недоумение и възмущение от поведението на ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което покани на среща собственици на фирми и не се яви на нея. Няма да коментираме казаното по този повод от служебния регионален министър арх. Виолета Комитова. Само бихме желали да ѝ обърнем внимание, че е недопустимо ресорният министър да не знае колко строителни компании работят в България и да твърди, че те са 21 000. За кой ли път в публичното пространство арх. Комитова "хвърля" цифри и понятия, които очевидно не разбира", посочиха от КСБ.

"КСБ поддържа единствения в страната Централен професионален регистър на строителя и информацията в него се актуализира всяка година. Без да са вписани в него, фирмите нямат право да извършват дейност. Така се гарантира, че по строителните площадки работят само легитимни представители на бранша, с необходимата квалификация и професионална отговорност. Към края на август т.г. в регистъра са вписани 6 348 фирми в различните категории. Членуващите в ББК "Пътища" са и наши членове , както и още стотици фирми, свързани с пътното строителство", уточниха още от КСБ.

"Ние сме българските строители – не сме роби. Ние сме едни от най-сериозните работодатели в България. И няма да търпим несериозно отношение към нас! Ние построихме и строим Нова България!", категорични са от КСБ.

От КСБ подчертаха, че се присъединяват към искането на БКК "Пътища" за оставка на министър Комитова, и призоваха членовете си да се включат в протестните действия!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК