МРРБ: Няма как 1 млрд. лв. да бъдат платени на пътностроителните фирми през 2021 г.

Предлагат дължимите от държавата средства да бъдат изплатени в разумен период напред

08.10.2021 | 10:39 Редактор: Жаклина Иванова

МРРБ предлага споразумение, според което дължимите от държавата средства към пътностроителните фирми да бъдат изплатени в разумен период напред – при договореност през бюджети 2022 и 2023 година. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков по повод организирания от Българската браншова камара "Пътища" протест пред сградата на министерството.

Той беше категоричен, че е невъзможно близо 1 млрд. лв. да бъдат отделени в края на 2021 година, за да се платят всички задължения към пътностроителния бранш. Причината е, че бюджетът за пътно поддържане и строителство е бил изчерпан още в началото на първия служебен кабинет, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Граматиков напомни, че са осигурени 100 млн. лева за зимно поддържане на пътищата за тази зима и ако днес се стигне до разумно решение, тези пари могат веднага да тръгнат към хората, които са на протеста.

Заместник-регионалният министър заяви, че очаква на днешните преговори да се стигне до разговори за политики за начина, по който държавата ще изплати дължимите средства.

"Разговори за политики могат да се водят единствено и само с тези, които управляват огромния капитал на тези фирми. Ние сме поканили собственици на фирмите, а не да взимаме решение под натиска на протестиращи", уточни Граматиков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Пастир
преди 2 години
Платете на хората бе, го *** ! Сигнализирай за неуместен коментар