"Автомагистрали Черно море" на протест пред МРРБ заради неизплатените заплати

Все още не са получени средствата за извършения ремонт на АМ "Тракия"

05.10.2021 | 07:16 Редактор: Теодора Патронова

Четвърти пореден протест на работниците и служителите от "Автомагистрали Черно море". Те ще изразят недоволството си пред сградата Министерството на регионалното развитие и благоустройството заради неизплатените им заплати, както и предстоящото освобождаване на 800 работници от дружеството.

В позиция от синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали Черно море" АД заявяват, че все още не са получени средствата за извършения ремонт на автомагистрала "Тракия".

Това е довело до забавяне на заработените с честен труд заплати, принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали, напускане от страна на водещи специалисти и квалифицирани работници, машинисти и шофьори, периодично спиране на електроснабдяването, както и доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени.

Протестиращите са категорични, че ще отстояват правото си на достоен труд и редовно заплащане.

А от управителния съвет на Българската браншова камара "Пътища" са готови да организират нов протест, ако до 8 октомври не се намери решение на проблемите на сектора, съобщиха вчера от камарата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК