Пак блокират АМ "Тракия", служители на "Автомагистрали – Черно море" си искат парите

Заради липсата на средства дружеството е с прeдупрeждeниe зa cпирaнe нa тoкa

17.08.2021 | 16:45 Редактор: Елеонора Танева
Пак блокират АМ

Служителите на "Автомагистрали – Черно море" АД отново излизат на протест. Работещите правят опити да получат заработените средства за ремонта на автомагистрала "Тракия"  от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД. 

След протестите от 13 август, очакванията на служителите не са били оправдани. 

"Очакванията ни за среща с отговорно лице - министър на регионалното развитие или началник на политическият кабинет на министър-председателя, не бяха оправдани. Прехвърлянето на отговорност, липсата на реално решение на проблема, липсата на диалог и връзка с нашия Синдикален комитет, опитите за политизиране на проблема, както и внасянето на напрежение сред персонала с изричане на неверни твърдения, ни доведе до неизбежно продължаване на протестните действия", пише в позицията на Синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали – Черно море" АД. 

От дружеството уточняват, че заради липсата на средства имaт прeдупрeждeниe зa cпирaнe нa тoкa и мобилните услуги. Газта вече е спряна за всички производствени бази. Спрени са доставките на битум и дизелово гориво.  

"Липсата на дизелово гориво за автомобилите ще доведе до спиране прoизвoдcтвoтo нa бeтoн, асфалт и инертен материал,  зaщoтo нямa c кaквo дa  прeвoзвaмe готовият продукт  до клиентите. Имаме забавяне на заработените ни с честен труд заплати и принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали. Лишени сме от възможността да заработим трудовите си възнаграждения", уточняват синдикалистите.

Затова се организират нови протести: 

На 18 август протестът ще бъде от 10:30 часа до 13:00 часа пред Областна управа Шумен, бул. Славянски №30.

На 20 август от 10:30 ч. до 14:00 ч. протестни митинги ще има в:
- Област Шумен, Пътен възел "Белокопитово", Автомагистрала "Хемус";
- Гр.Бургас, на кръговото кръстовище между бул."Транспортна, път Е773, ул. "Проф. Яким Якимов“ и бул."Стефан Стамболов" на входно-изходната артерия на града от/за София;
- гр.Русе.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК