"Автомагистрали - Черно море" блокираха центъра на София, от месеци са без заплати

Други затвориха част от магистрала "Тракия" при Стара Загора

13.08.2021 | 13:53 Редактор: Искра Ангелова

Работници от "Автомагистрали - Черно море" излязоха на протест в центъра на София и затвориха част от магистрала "Тракия" при Стара Загора. Какви са исканията им? 

Недоволството е заради неизплатени заплати. Малко по-късно пред Министерството на регионалното развитие и благоустройство министър Виолета Комитова заяви, че протестиращите са в правото си, а причина да се стигне дотук са направени надвзети поръчки от предишното редовно правителство. 

Работещи в "Автомагистрали - Черно море" искат да им изпратят дължимите пари за ремонта на отсечката от магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора. Неизплатената сума е около 37 милиона лева. В част от протеста в страната бяха блокирани още 3 участъка магистрала "Хемус" при Белокопитово, магистрала "Тракия" на 165-и километър и пътят "Русе – Варна". 

Работещите във фирмата казват, че не са получавали заплати от няколко месеца.

"От 4 месеца нямаме заплати", сподели един от работниците.

Закъсняват плащанията и към доставчиците на горива и строителни материали. Планираната среща за днес на протестиращите в МС обаче не се проведе. 

"Автомагистрали - Черно Море" не искаха да ни приемат, стояхме като чужденци. Това е безочие", каза друг от протестиращите.

От МРРБ заявиха, че фирмата е изпълнила добре възложената задача и е в правото си да иска парите, които се полагат, но в момента няма как да бъдат изплатени. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК